Ви тут:
Полтавщина Спорт Суспільство 

Легенда полтавської «Ворскли» став депутатом

Ігор Кислов буде депутатом міської ради Полтави.

Як ми раніше повідомляли, міська територіальної виборчої комісії оголосили результати виборів депутатів до Полтавської міської ради.

Ігор Миколайович Кислов— український та туркменський футболіст, футбольний функціонер. Відомий насамперед завдяки виступам у складі полтавської «Ворскли», кропивницької «Зірки», болгарського «Етира» та збірної Туркменістану.

Ігор Кислов народився в Донецьку. З 1973 по 1981 рік навчався в середній школі № 20, після чого вступив до СПТУ № 27 на спеціальність «автослюсар», яке закінчив у 1984 року. Суміщав навчання з грою у футбол та хокей. У 1984 році дебютував у дублюючому складі «Шахтаря». Того ж року був викликаний до лав Радянської армії. Службу проходив у Бахмуті, де грав за місцеву аматорську команду. У 1987 році виступав за куп’янський «Металург» та харківський «Металіст», у якому грав переважно за дублюючий склад (12 матчів, 1 гол), а також зіграв у фіналі кубку Федерації футболу СРСР.

У 1988 році Віктор Пожечевський запросив Кислова до полтавської «Ворскли», де той одразу ж став одним з провідних гравців та головних бомбардирів команди. В дебютному сезоні разом з командою здобув «срібло» української зони другої ліги чемпіонату СРСР.

З 1990 по 1995 рік виступав за кордоном. Найбільших успіхів досяг у складі болгарського «Етира», здобувши золоті нагороди чемпіонату. Нетривалий час був гравцем туніського «Сфаксьєна» та іншого болгарського клубу — «Дунав».

У 1996 році повернувся до України, приставши на пропозицію Пожечевського, що саме вивів «Ворсклу» до вищої ліги. У першому ж сезоні в найвищому дивізіоні полтавський клуб на чолі з капітаном команди Кисловим здобув «бронзу» чемпіонату України, встановивши своє найвище досягнення за час існування клубу. Яскрава та надійна гра Ігора Кислова привернула увагу Валерія Лобановського, що розглядав варіант запрошення 30-річного півзахисника до «Динамо», однак зрештою саме вік став на заваді тому, аби Кислов продовжив кар’єру в Києві.

У 1998 році Віктор Пожечевський залишив «Ворсклу» та очолив національну збірну Туркменістану. Потребуючи досвідчених футболістів для підсилення складу, він запропонував прийняти туркменське громадянство в тому числі й Кислову, який погодився захищати кольори збірної на Літніх Азійських іграх 1998. Великою мірою саме два голи Кислова у ворота збірної Південної Кореї та м’яч у ворота індійців дозволили туркменам потрапити до вісімки найкращих команд Азії.
Того ж року Ігор Кислов перейшов до лав кропивницької «Зірки», за яку відіграв два повноцінні сезони. Протягом 2000—2001 років Кислов захищав кольори сімферопольської «Таврії», а у 2002 році завершив активні виступи та обійняв посаду тренера-викладача з футболу в СДЮШОР. У серпні наступного року був призначений директором ДЮСШ «Ворскла» з футболу ім. І. І. Горпинка.

У листопаді 2006 року Кислова було призначено на посаду начальника відділу фізкультури і спорту управління у справах сім’ї, молоді та спорту виконавчого комітету Полтавської міської ради, а у березні 2011 року він очолив фізкультурно-спортивне товариство «Україна»

Перейти до вмісту