Ви тут:
Суспільство Україна 

Коли світ знову стане відкритим для туристів: прогноз ООН

Всесвітня туристична організація ООН дослідила, коли у світі можна очікувати повернення туризму до рівня 2019 року. Більшість фахівців оптимістично налаштовані хіба до 2023 року.

UNWTO (Unated Nations World Tourism Organization) у жовтні 2020 провела глобальне опитування серед експертів з туризму. Йшлося про вплив COVID-19 на галузь, а особливо про те, коли можна очікувати її відновлення, пише 24 канал.

Більшість експертів відповіли, що до пожвавлення міжнародного туризму можна готуватися у 2021 році, але не раніше 3 кварталу. Утім, приблизно 20% вважають, що це станеться тільки у 2022 році.

Читайте також: Цьогоріч приїзд іноземців в Україну зменшився вчетверо, – ДАРТ

Головною перепоною для відновлення туризму експерти назвали обмеження подорожей через карантинні вимоги. Не менш важливими факторами є повільне стримування вірусу, низька довіра споживачів, економічні негаразди та брак координації між країнами.

А повернення до допандемічного рівня 2019 року у кращому випадку вони прогнозують на 2023 рік. Понад третина фахівців узагалі вважають, що це станеться тільки у 2024.

Перейти до вмісту