Ви тут:
Медицина Полтавщина Суспільство 

До Полтавщини надійдуть 5 апаратів ШВЛ з фонду боротьби з COVID-19: які лікарні отримають

100 апаратів штучної вентиляції легень, придбаних з коштів фонду боротьби з COVID-19, вже розвантажена у Києві. Зокрема, 5 ШВЛ надійдуть до Полтавщини.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив перший заступник голови Полтавської ОДА Дмитро Лунін.

Апарати ШВЛ отримають 5 лікарень області. Це 5-а міська клінічна лікарня Полтави, Полтавська обласна клінічна інфекційна лікарня, Лубенська лікарня інтенсивного лікування, Лікарня інтенсивного лікування “Кременчуцька”, Лохвицька ЦРЛ.

Водночас на Полтавщині за період карантину вдалося оновити медичне обладнання завдяки підтримці бізнесу та місцевим бюджетам. Приміром, кількість апаратів ШВЛ у лікарнях області збільшилася з 306 до 411 одиниць”, – написав Дмитро Лунін.

Читайте також: 18 лікарень Полтавщини, які лікують хворих на COVID-19, отримають кошти на модернізацію ліжок з киснем: перелік

Вартість одного ШВЛ, придбаного за кошти держбюджету – 420 тисяч гривень. Це обладнання шведського виробництва успішно використовують в Європі. Апарати відповідають усім необхідним технічним характеристикам, повідомляють у державній закупівельній агенції.

 

 

 

ФОТО: Mind.ua

Перейти до вмісту