Ви тут:
Суспільство 

Діти частіше заражаються вірусами поза навчальними закладами, – ЮНІСЕФ

Хоча робота шкіл під час пандемії створює додаткові ризики поширення коронавірусу, закриття закладів принесе ще більше проблем.

Про це йдеться у звіті ЮНІСЕФ, пише портал “Нова українська школа” з посиланням на “Українській правді. Життя”.

“З початку пандемії COVID-19 був стійкий міф про те, що це захворювання майже не вражає дітей. Але це твердження дуже далеке від істини”, – зазначила виконавча директорка ЮНІСЕФ Генрієтта Фор.

Водночас, доповідь надає вагомі докази, що переваги роботи шкіл із дотриманням заходів безпеки перевищують проблеми через їхнє закриття.

Нагадаємо, на Полтавщині за останню добу коронавірус виявили у 468 жителів. Продовжують лікування від COVID-19 в області 146 дітей.

Зокрема, йдеться про те, що школи не є головним чинником передавання вірусу в громадах, і діти частіше заражаються вірусом поза навчальними закладами.

Читайте також: Педагоги та учень: у 8-и навчальних закладах Полтавщини виявили випадки COVID-19

За словами виконавчої директорки ЮНІСЕФ, хоча діти можуть хворіти й можуть поширювати захворювання, це лише вершина пандемічного айсберга: 

“Найбільшу загрозу для них становлять перебої в роботі найважливіших сервісів та послуг та стрімке зростання рівня бідності”

За даними на 3 листопада, кожен 9-й інфікований COVID-19 у 87 країнах є дитиною або підлітком до 20 років. Це 11% із 25,7 мільйона інфікованих осіб, про яких повідомили ці країни. Більше хворих на COVID-19 було зареєстровано серед підлітків віком 10–19 років, порівняно з дітьми 0–9 років.

Серед них хлопців було більше, ніж дівчат (такий розподіл за статтю спостерігається і серед інфікованих інших вікових категорій).

 

ФОТО – “Радіо Свобода”

Перейти до вмісту