Ви тут:
Медицина Суспільство Україна 

Данія подарувала Україні 50 апаратів ШВЛ

Уряд Данії передав Україні 50 апаратів штучної вентиляції легень для лікування критично хворих пацієнтів.

Про це повідомив Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Дмитро Кулеба провів віртуальну зустріч із міністром закордонних справ Данії Йеппе Кофодом.

Міністри обговорили взаємодію двох країн у протидії пандемії COVID-19. Дмитро Кулеба висловив глибоку вдячність уряду Данії за надання Україні 50 апаратів штучної вентиляції легень для лікування критично хворих пацієнтів.

“Україна вдячна за цей знак справжньої дружби та підтримки з боку Данії”, – зазначив він.

Окремою темою розмови стало створення Кримської платформи, яка покликана консолідувати зусилля міжнародної спільноти для захисту прав людини та деокупації українського півострова. Дмитро Кулеба повідомив Йеппе Кофоду про установчий саміт Кримської платформи, запланований на травень 2021 року, та запросив Данію долучитися до її роботи.  

Співрозмовники позитивно відзначили набрання чинності рамковою міжурядовою угодою, яка дозволить реалізувати в Україні проєкти за програмою Danida Business Finance. Дмитро Кулеба відзначив, що для України особливо пріоритетні сфери відновлюваної енергетики, енергоефективності, водопостачання та очищення стічних вод. Він також запросив данські компанії до участі у проєкті “Велике будівництво” Президента України та розвитку української інфраструктури.

Міністри домовилися про створення українсько-данської бізнес-ради задля розвитку торгівлі та інвестицій між Україною і Данією.  

Сторони приділили окрему увагу європейській та євроатлантичній інтеграції України. Дмитро Кулеба та Йеппе Кофод позитивно оцінили підсумки Саміту Україна-ЄС 6 жовтня. Глава МЗС Данії підтвердив налаштованість Копенгагена на подальшу підтримку реформ у нашій країні та запевнив у непохитній підтримці територіальної цілісності та суверенітету України.

Фото: ілюстративне

Перейти до вмісту