Ви тут:
здоров’я Медицина Суспільство 

Чим краще харчуватись хворим на COVID-19: поради ВООЗ

Дотримуватись здорової дієти дуже важливо під час пандемії COVID-19. Те, що ми їмо та п’ємо, може вплинути на здатність нашого організму запобігати інфекціям, боротися з ними та допомогти одужанню.

Всесвітня організація охорони здоров’я пояснила, як необхідно харчуватися під час пандемії й в разі захворювання.

Експерти ВООЗ відзначають, що ніякі продукти та харчові добавки не сприяють профілактиці та лікуванню від коронавірусу, але повноцінне харчування може підтримати імунну систему і знизити ризик розвитку хронічних станів, включаючи серцево-судинні захворювання, діабет і деяких видів раку, передає 24 канал.

Що їсти під час коронавірусу

  • Обмежити споживання солі та продуктів з високим вмістом натрію (наприклад, соєвого і рибного соусу) до 1 чайної ложки в день.
  • Краще використовувати йодовану сіль.
  • Також необхідно їсти менше солодкого можливості
  • Виключити з раціону газовані напої, солодкий йогурт, концентрати фруктових соків, сиропи, ароматизоване молоко.
  • Свіжі фрукти краще закусок з високим вмістом цукру – печива, тістечка та шоколаду.
  • Необхідно також пити більше води, не менше 8-10 чашок в день. Звичайна питна вода не тільки підтримує водно-сольовий баланс, але і допомагає обмежити споживання зайвих калорій.
  • Щодня їжте суміш цілозернових злаків, таких як пшениця, кукурудза та рис, бобові, такі як сочевиця та квасоля, багато свіжих фруктів та овочів, а також деякі тваринні продукти (наприклад, м’ясо, риба, яйця та молоко).
  • Під час приготування замініть соняшникову олію, масло та сало на корисніші жири, такі як оливкова, соєва, соняшникова або кукурудзяна олія.
  • Спробуйте під час приготування їжі готувати на пару або варити, а не смажити їжу.
  • Вживання алкоголю не захищає від COVID-19 і може бути небезпечним.

Батькам маленьких дітей експерти рекомендують дотримуватися грудного вигодовування з додаванням поживних і безпечних продуктів починаючи з 6 місяців.

Перейти до вмісту