Ви тут:
PROвсе Суспільство 

Чому потрібно їсти банани щодня, – розповіли науковці

Той факт, що фрукти та овочі допомагають нам залишатись здоровими, не викликає жодних сумнівів. Що більше їх у нашому раціоні, і що різноманітнішими вони будуть, то краще. Саме фрукти та овочі можуть забезпечити вас клітковиною, вітамінами, мінералами та антиоксидантами, які сприяють підтримці фізичної форми та зниженню ризику різноманітних захворювань, пише Жіночий світ.

Одним з доступних та надзвичайно корисних для здоров’я фруктів є банан. Його численні переваги роблять його ідеальним для щоденного споживання.

Дослідження, проведене науковцями з Університету Алабами, показало, що щоденне вживання бананів допомагає запобігти інфарктам та інсультам. Дослід проводився на мишах і мав на меті визначити вплив калію на кровотік і здоров’я артерій. Наприкінці експерименту миші, раціон яких включав мало калію, мали більш тверді стінки судин, ніж миші, дієта яких містила велику кількість калію.

Аналіз 11 досліджень, в яких загалом взяли участь 250 000 людей, опублікований в Journal of American College of Cardiology в 2011 році, показав, що збільшення споживання калію на 1540 мг на добу допомогло зменшити ризик інсульту на 21%.

Ось 5 причин включити банани до свого щоденного раціону:

Банани – це одне з найкращих джерел вітаміну В6, який допомагає нашому тілу виробляти еритроцити, метаболізувати вуглеводи, жири та амінокислоти, виводити небажані хімічні речовини з печінки та нирок, а також підтримувати здоров’я нервової системи.

Банани містять багато вітаміну С, який захищає клітини від пошкоджень вільними радикалами, стимулює вироблення колагену та підтримує здоров’я мозку, збільшуючи вироблення серотоніну.

Один банан середнього розміру забезпечує приблизно 13% вашої денної потреби у марганці. Марганець допомагає вашому організму виробляти колаген і захищає шкіру та інші клітини від пошкодження вільними радикалами.

Калій, що міститься в бананах, підтримує нормальний артеріальний тиск та зміцнює здоров’я серця.

Завдяки клітковині банани сприяють здоровому травленню та допомагають усунути шлунково-кишкові розлади.

фото ілюстраційне

Перейти до вмісту