Ви тут:
Суспільство 

Chevrolet з 2021 року дозволить переробляти свої авто на електромобілі

Американський автовиробник Chevrolet (частина General Motors) допрацював свій проект eCrate до стадії серійного випуску.

Як повідомляє ITC.ua, в результаті починаючи з другої половини 2021 року всі бажаючі зможуть придбати комплект для переробки свого ДВС-автомобіля в електромобіль і встановити його в авторизованих сервісах. Як приклад такої модернізації інженери підрозділу Chevrolet Performance представили позашляховик Chevrolet K5 Blazer 1977 року.

При створенні Chevrolet K5 Blazer-E інженери вилучили 6,5-літровий двигун V8 потужністю 175 к.с., трьохшвидкісний автомат, паливну та вихлопну системи і встановили на їх місце електродвигун, батарею та інші необхідні для електромобіля компоненти. За словами творців, близько 90% нових систем – це заводські компоненти Chevrolet Bolt EV.

В результаті позашляховик отримав електродвигун з потужністю 200 к.с. і обертовим моментом 360 Нм, а також батарею на 60 кВтг (400 В) з рідинним охолодженням.

Читайте також: Сервісні центри МВС розпочали видачу номерних знаків для електромобілів та електробусів

Фахівці Chevrolet Performance заявили, що планують розширити лінійку рішень eCrate конфігураціями з електродвигунами різної потужності і батареями різного об’єму, які будуть підходити для трансформації різнопланових ДВС-моделей. У перспективі в подібні комплекти будуть входити нові модульні батареї Ultium.

Перейти до вмісту