Ви тут:
Медицина Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

“Червона” зона на Полтавщині: які карантинні обмеження діятимуть в регіоні

6 листопада в режимі відеоселектору відбулося засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Полтавської області.

Обговорили питання епідемічної ситуації на території області та встановлення “червоного” рівня епідемічної небезпеки для всіх адміністративно-територіальних одиниць відповідно до рішення Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, повідомляють у Полтавській ОДА.

“Рішенням державної комісії ТЕБ і НС ми ввійшли до “червоної зони”. Якщо за тиждень ситуація зміниться, то прийматимемо рішення щодо зміни “кольору”. Також будемо збільшувати кількість ліжок, пропонуватимемо залучати й додатково медичні установи”, – сказав голова облдержадміністрації Олег Синєгубов.

Директор Полтавського обласного лабораторного центру МОЗ Андрій Хайлов повідомив, що в області збільшилася кількість тестувань.

“Завдяки двом приватним лабораторіям у Києві та Харкові минулої доби оброблено 989 аналізів ПЛР-методом та 944 ІФА. Послуги приватних лабораторій фінансує МОЗ України за угодою”, – повідомив Андрій Хайлов.

За результатами доповідей та з урахуванням обговорення регіональна комісія вирішила забезпечити виконання карантинних заходів “червоного” рівня епідемічної небезпеки із 9 листопада.

Читайте також: З понеділка вся область у “червоній” зоні

Враховуючи епідемічну ситуацію та показники захворюваності на території Полтавської області будуть діяти заборони наступних видів діяльності:

– приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері культури, крім відвідувачів «автоконцертів»;

– приймання відвідувачів у кінотеатрах (крім «авто кінотеатрів»);

– роботу торговельно-розважальних центрів в частині провадження розважальної діяльності;

– приймання відвідувачів в закладах розважальної діяльності;

– відвідування отримувачами соціальних або реабілітаційних послуг установ і закладів, що надають соціальні або реабілітаційні послуги сім’ям, особам, що перебувають у складних життєвих обставинах (тимчасове, денне перебування), крім установ і закладів, які надають соціальні послуги екстрено (кризово), центрів обліку бездомних осіб, мобільних бригад соціально-психологічної допомоги, соціального патрулювання.

Також із 9 листопада на Полтавщині заборонено:

– приймання відвідувачів у торговельно-розважальних центрах в частині роботи закладів розважальної діяльності;

– проведення будь-яких масових заходів з кількістю учасників більше ніж 10 осіб, як в приміщеннях так і на обмежених чи відкритих територіях (культурних, спортивних, релігійних, рекламних та інших).

Заборона на відвідування закладів освіти здобувачами освіти, крім учнів (вихованців) закладів дошкільної освіти, початкових класів закладів загальної середньої освіти (1-4 класів), спеціальних шкіл, навчально-реабілітаційних центрів за умови дотримання в них відповідних санітарних і протиепідемічних заходів та здійснення обов’язкового щоденного контролю стану здоров’я учнів (вихованців) буде діяти лише на території міст Полтава та Кременчук Полтавської області.

Перейти до вмісту