Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

“Бізнес без бар’єрів”: Олена Зеленська ініціювала підписання декларації між великими компаніями

Перша леді України Олена Зеленська ініціювала підписання декларації «Бізнес без бар’єрів» між великими українськими та міжнародними компаніями.

Як повідомили в Офісі Президента, заради сталого розвитку країни компанії сприятимуть змінам з метою створення можливостей та соціального включення для всіх суспільних груп, зокрема людей з інвалідністю, літніх людей, батьків з дітьми до шести років, жінок та молоді.

«Щодня тисячі українців живуть за бар’єрами: відчувають складнощі в переміщенні, користуванні послугами, роботі та спілкуванні. Щоб виправити цю ситуацію, я запросила до діалогу представників великих компаній, які вже імплементують найкращі безбар’єрні рішення у свої бізнес-процеси. Наша мета – усунути бар’єри в бізнесі», – розповіла Олена Зеленська.

За словами першої леді, побудова безбар’єрного бізнесу в Україні – це складний, комплексний та системний процес. Він залежить як від законодавства та дій держави, так і від компаній і самих людей.

Ініціатива «Бізнес без бар’єрів» допоможе подолати бар’єри, що виникають при пошуку співробітників та прийомі їх на роботу, адаптації працівника на робочому місці та в колективі. Також вона дасть змогу розробляти продукти та послуги, які доступні всім суспільним групам, зокрема людям з інвалідністю, літнім людям, батькам з дітьми до шести років, жінкам та молоді.

Олена Зеленська та представники компаній домовились до кінця цього року зафіксувати здобутки та визначитися з планами на найближчі роки з розвитку безбар’єрності у бізнесі.

Декларацію підписали представники компаній: «Укрпошта», «Ощадбанк», «Укрзалізниця», «Ашан», 1+1 Media, ДТЕК, Socar, work.ua, АТБ, Danone. За бажанням до ініціативи «Бізнес без бар’єрів» може приєднатися будь-яка компанія, яка вже сьогодні готова імплементувати принципи безбар’єрного ведення бізнесу.

Фото: Офіс Президента

Перейти до вмісту