Ви тут:
Спорт Суспільство 

Баскетбол: Україна обіграла Австрію та достроково пробилася на Євробаскет-2022

«Жовто-блакитні» були за крок до програшу.

Як розповіли у Федерації баскетболу України, збірна України заволоділа перевагою на старті матчу за рахунок ефективних дій у трисекудній Геруна та влучних дальніх Мішули. При цьому наша команда непогано діяла у захисті, пропустивши за першу чверть та за половину 14 та 30 очок відповідно.

Головною проблемою у першій половині для нашої команди стали втрати — 12 за першу чверть та 16 за половину. Але навіть за великого обсягу браку команда Айнарса Багатскіса мала перевагу у рахунку, доки не відбувся ривок австрійців. 10:0 від команди Рауля Корнера наприкінці першої половини відправили команди на велику переву за мінімальної переваги австрійців.

Читайте також: визначився перший чвертьфіналіст Кубка України

Українська збірна швидко повернула собі перевагу на старті другої половини, розпочавши її з ривка 8:0. Однак, як і наприкінці другої чверті, у кінцівці третьої дозволила супернику підтягнутися в рахунку. Помилки та короткострокові втрати концентрації нашої команди австрійці відразу використовували та скорочували відставання.

Заключна чверть стала найдовшим та найнеровівшим відрізком матчу. Дальні влучання Мішули та Лукашова допомогли нам втримати перевагу, але врятували від напруженого клатчу, в якому збірна України все ж таки врятувала переможний рахунок.

Австрійці, зокрема Богіч Вуйошевич, не найкращим чином реалізували штрафні кидки у завершальній фазі гри, що допомогло збірній України у клатчі. Австрія дихала у спину протягом більшої частини матчу, але наздогнати українську команду не змогла.

FIBA EuroBasket here we go 🚘

Після перемоги над збірною Австрії, збірна України гарантувала собі участь на Євробаскеті у 2022 році 💪🏻🔥
#язізбірною @eurobasket

Опубліковано ФБУ – Федерація баскетболу України Понеділок, 30 листопада 2020 р.

Наша збірна, припустившись катастрофічних 27 втрат, все ж таки зуміла виграти матч з рахунком 70:67 і гарантувати собі місце у фінальній частині чемпіоната Європи

Найкращим гравцем матчу став Олександр Мішула, який завершив гру із 20 очками в активі та 5 з 9 реалізованих триочкових, які за великим рахунком стали ключовими в цій грі.

Заключні матчі кваліфікації збірна України проведе вже у лютому 2021 року, коли гратиме проти команд Угорщини та Словенії.

Євробаскет-2022. Кваліфікація

Група F

Україна — Австрія 70:67 (16:14, 13:16, 21:15, 20:22)

Україна: Лукашов 14 + 5 підбирань, Герун 8 + 8 підбирань, Липовий 8 + 5 передач, Петров 4 + 10 підбирань + 4 передачі, Шундель 3 – 4 втрати — старт, Мішула 20, Павлов 6, Кравцов 2 + 5 підбирань, Зотов 3 – 3 втрати, Санон 2, Бобров 0 – 4 втрати, Беліков 0

Перейти до вмісту