Ви тут:
Освіта Полтавщина Суспільство 

6-класники вивчатимуть зарубіжну літературу за підручником, який розробили полтавські викладачі

Відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України № 1372 від 4 листопада 2020 року здійснюється видання за кошти державного бюджету підручника “Зарубіжна література” для 6 класу закладів загальної середньої освіти.

Працювали над підручником викладачі Полтавського національного педагогічного університету імені В.Г. Короленка – Ольга Ніколенко, Тетяна Конєва, Ольга Орлова, Марина Зуєнко, Олена Кобзар. Загальний наклад видання – 43972 примірників, повідомляють у пресслужбі навчального закладу.

Видання здійснюється з метою переходу з 2020/2021 навчального року закладів середньої освіти на навчання українською мовою. Підручник відповідає вимогам оновленої програми із зарубіжної літератури для 5-9 класів (за змінами 2017 р.), а також Концепції Нової української школи.

У підручнику міститься інформація про зарубіжних письменників, тексти художніх творів (повністю або уривки з коментарями у найкращих українських перекладах), запитання та завдання, спрямовані на розвиток читацької діяльності, творчих здібностей учнів, умінь роботи з інформаційно-цифровими ресурсами, навичок комунікації, лідерства та партнерства.
Перейти до вмісту