Ви тут:
Суспільство Україна 

2,8 млн особистих даних: затримали українського хакера, який продавав дані користувачів

Логіни та паролі доступів до соціальних мереж, поштових скриньок, електронних гаманців зловмисник збував на закритих форумах та в одному із популярних месенджерів.

Про це повідомляє сайт Кіберполіції.

Cпівробітники відділу протидії кіберзлочинам в Хмельницькій області Департаменту кіберполіції НПУ спільно зі слідчими слідчого управління ГУНП в Хмельницькій області за процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури викрили жителя Хмельницького, який причетний до несанкціонованого розповсюдження інформації з обмеженим доступом.

Читайте також: З початку року СБУ нейтралізувала 460 кібератак і 20 хакерських угруповань

Мешканець обласного центру здійснював розповсюдження конфіденційної інформації користувачів мережі Інтернет, серед якої були логіни та паролі доступу до різних інтернет-ресурсів, електронних поштових скриньок, облікових записів соціальних мереж та електронних гаманців.

“Отриману інформацію правопорушник перевіряв на факт відповідності відомостей для входу до різноманітних вебресурсів та в подальшому здійснював розповсюдження одержаних даних на закритих форумах та в одному із популярних месенджерів.

Досудовим розслідуванням встановлено факт розповсюдження фігурантом бази даних, яка містить відомості відносно 2,8 мільйонів авторизаційних даних облікових записів користувачів мережі Інтернет”, – йдеться у повыдомленні.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 361-2 (Несанкціоновані збут або розповсюдження інформації з обмеженим доступом, яка зберігається в електронно-обчислювальних машинах (комп’ютерах), автоматизованих системах, комп’ютерних мережах або на носіях такої інформації) Кримінального кодексу України.

Перейти до вмісту