Ви тут:
Полтавщина Прес-релізи Суспільство 

З 1 листопада встановлено заборону на вилов риби на зимувальних ямах

Управління Державного агентства рибного господарства у Полтавській області повідомляє, що з 01 листопада 2020 року у водоймах Полтавщини розпочнеться осінньо-зимова заборона на вилов водних біоресурсів на зимувальних ямах і триватиме вона до закінчення зимового періоду 2021 року. З переліком зимувальних ям та картою, на яку  нанесені зимувальні ями, можна ознайомитися на сайті Полтавського рибоохоронного патруля за посиланням та на офіційній сторінці в мережі Facebook 

УАВАГА‼️‼️‼️
📢Уже з 1️⃣ листопада розпочнеться осінньо-зимова заборона на вилов риби на зимувальних ямах у водоймах…

Опубліковано Полтавський рибоохоронний патруль Пʼятниця, 23 жовтня 2020 р.

У цей час дозволяється любительське та спортивне рибальство на ділянках, визначених відповідно до Правил любительського і спортивного рибальства, поза межами зимувальних ям.

За вилов водних біоресурсів у заборонених місцях передбачена відповідальність, згідно чинного законодавства – адміністративна (штраф від 34 до 680 грн.) або кримінальна (штраф від 17 000 до 51 000 грн. або обмеження волі на строк до трьох років). Крім штрафу за незаконний вилов нараховуються збитки, нанесені рибному господарству, за кожну виловлену рибу за таксами відповідно до постанов КМУ від 21.11.2011 року №1209 «Про затвердження такс для обчислення розміру відшкодування шкоди внаслідок незаконного добування (збирання) або знищення цінних видів водних біоресурсів», від 24.07.2013 року № 541 «Про затвердження такс для обчислення розміру шкоди, заподіяної порушенням законодавства про природно-заповідний фонд».

Закликаємо всіх рибалок дотримуватися встановленого природоохоронного законодавства та, у випадку виявлення порушень, телефонувати на «гарячу» лінію:  (068) 030 -22- 09.

Перейти до вмісту