Ви тут:
Суспільство Україна 

Японія випустить поштові марки, присвячені Україні

9 листопада пошта Японії Japan Post розпочинає продаж поштових марок «Україна – м. Хіно». Цей поштовий випуск присвячений співпраці нашої держави із містом Хіно у рамках японської урядової програми «Host Town», приуроченої до Олімпійських ігор, що відбудуться 2021 року в Японії.

Як повідомили у пресслужбі Укрпошти, на марковому аркуші представлено 5 марок із визначними місцями України та Японії. На двох із них відтворено пам’ятник Богдану Хмельницькому на Софійській площі у Києві та «Тунель кохання», розміщений біля селища Клевань Рівненської області. Ще два знаки поштової оплати репрезентують архітектурні та скульптурні пам’ятки м. Хіно. На п’ятій марці зображено прапор України та символ м. Хіно. Крім того, на марковому аркуші вміщено фото із визначними природними і культурними пам’ятками обох країн.

Номінальна вартість кожної марки – 84 йєни (близько 20 гривень). Тираж маркового аркуша – 500 примірників. Проєкт реалізовано завдяки співпраці Посольства України в Японії з адміністрацією м. Хіно та Поштою Японії. Фотографії України для цього проєкту надані українським фотографом В’ячеславом Присяжнюком.

Нагадаємо, що у листопаді 2017 року Укрпошта випустила художній маркований конверт «Рік Японії в Україні». Також у червні 2020 року Укрпошта отримала грант Міністерства комунікацій та внутрішніх справ Японії і японського Фонду з питань фінансової доступності на 80 тисяч доларів США в рамках програми Всесвітнього поштового союзу (ВПС). Кошти призначені на закупівлю POS-терміналів для їх встановлення у відділеннях в сільській місцевості з населенням менше 3000 жителів.

Перейти до вмісту