Ви тут:
Медицина Суспільство Україна 

Якщо ситуація з COVID-19 погіршуватиметься, будемо пропонувати повернутись до жорсткого карантину, – Степанов

Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов в ефірі телеканалу “Україна 24” розповів, що проведення масових заходів в українських міст призводить до збільшення кількості нових випадків зараження на COVID-19.

“Після проведення масових заходів або концертів за участю десятків тисяч людей ми вже за два-три тижні починаємо фіксувати зростання кількості нових хворих”, – розповів очільник МОЗ.

Читайте також: Впевнений, що цього тижня ми перейдемо в позначку у 5 тисяч хворих на день, – Степанов

Також він зазначив, якщо ситуація з поширення пандемії в Україні погіршуватиметься, МОЗ буде ініціювати повернення до жорсткого карантину.

Зрозуміло, що “локдаун” – це найкращий шлях, щоб розірвати ланцюг передачі інфекції. Але нам також потрібно було знайти баланс між економікою та протиепідемічними заходами, щоб не зупиняти економіку. Я вважаю, що ми знайшли такий баланс, але водночас необхідно й надалі виконувати всі рекомендації від МОЗ. Але у разі якщо ситуація буде приймати загрозливий характер, Міністерство охорони здоров’я буде пропонувати повернення до більш жорстких карантинних заходів”, – підсумував Максим Степанов.

Нагадаємо, в Україні за останню добу зафіксували 3774 випадки COVID-19, у Полтавській області – 153. З 5 жовтня, відповідно до нового карантинного поділу, Полтава перебуває у “помаранчевій” зоні адаптивного карантину.

Перейти до вмісту