Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Якщо не змінимо своє ставлення, далі буде помаранчева, а за нею червона зона, – Віталій Малецький звернувся до кременчужан

Міський голова Кременчука Віталій Малецький звернувся до містян щодо ситуації із захворювання на коронавірусну інфекцію. Текст звернення розмітили на сайті Кременчуцької міської ради.

“Україна має негативну динаміку. Є міста, які вже у червоній та помаранчевій зонах. Кременчук вже у жовтій зоні. Якщо ми всі разом не змінимо своє ставлення, далі буде помаранчева, а за нею червона зона.

Ми з вами досить довго протрималися у зеленій зоні з мінімальними обмеженнями. Це відбулося завдяки тому, що дотримувалися карантинних норм.

Сьогодні ситуація різко змінилася. Щодня десятки нових випадків, багато пневмоній з тяжким перебігом, зростає смертність.

Медики поки ще справляються. Але може так статися, що кількість тяжких пацієнтів перевищить можливості надавати інтенсивну медичну допомогу. Так було весною в Італії та Іспанії. На межі можливостей Полтава та Харків, західні області та Київ.

У Полтаві вже помаранчева зона і багато обмежень та незручностей для людей.

Всі пам’ятають, як весною карантин вдарив по бізнесу, який ще й досі не оговтався, як складно було без громадського транспорту і як погано було тим, хто через карантин залишився без роботи і грошей.

Щоб протидіяти цій небезпеці, потрібно дотримувався простих правил. Мити руки і обробляти антисептиком, носити маску, дотримуватися соціальної дистанції, у разі проявів симптомів ГРВІ залишатися вдома і повідомляти про свій стан сімейного лікаря.

За рекомендаціями Міністерства освіти з 15 до 30 жовтня будуть канікули в школах. Далі будуть інші превентивні заходи. Міський штаб буде робити все можливе. А кожного кременчужанина прошу відповідально ставитися до виконання простих істин, які врятують життя.

Переможемо разом! Будьмо здорові!”, – зазначається у зверненні.

Перейти до вмісту