Ви тут:
Суспільство ТОП-новина Україна 

Як українці відповіли на 5 запитань від Президента Зеленського: інфографіка

25 жовтня біля виборчих дільниць провели всеукраїнське опитування, ініційоване Президентом. Це – були 5 питань, які напередодні анонсував Володимир Зеленський.

За інформацією Команди Зеленського у Facebook, вже обробили 74% анкет.

Найбільше українці підтримали скорочення на третину кількості народних депутатів. Майже 90 % опитаних підтримали скорочення парламентарів від 450 до 300. 

Читайте також: 37,74% виборців Полтавщини проголосували на місцевих виборах, – ЦВК

Як відповідали на 5 запитань від Президента Зеленського: 

1. Чи підтримуєте ви ідею довічного ув’язнення за корупцію в особливо великих розмірах?

Ідею довічного ув’язнення за корупцію в особливо великих розмірах підтримують 82,97 % тих, хто брав участь у виборах і в опитуванні, 13,87 % – не підтримують. 

2. Чи підтримуєте ви створення вільної економічної зони на території Донецької та Луганської областей?

Ідею створення вільної економічної зони на території Донецької і Луганської областей підтримують 46,70 % тих, хто брав участь у виборах і в опитуванні, 46,48 % – не підтримують.

3. Чи підтримуєте ви скорочення кількості народних депутатів до 300?

Ідею скорочення кількості народних депутатів до 300 підтримують 89,60% тих, хто брав участь у виборах і в опитуванні, 7,12% – не підтримують. 

4. Чи підтримуєте ви легалізацію канабісу в медичних цілях – для зменшення болю у важких хворих?

Легалізацію канабісу в медичних цілях для полегшення болю важкохворих підтримують 64,88% тих, хто брав участь у виборах і в опитуванні, 29,53% – не підтримують. 

5. Чи підтримуєте ви право України на використання гарантій безпеки, визначених Будапештським меморандумом, для відновлення її державного суверенітету і територіальної цілісності?

Право України на використання гарантій безпеки визначених Будапештським меморандумом підтримують 74,21 % тих, хто брав участь у виборах і в опитуванні, 17,21% – не підтримують.

Фото: Українська правда

Перейти до вмісту