Ви тут:
Суспільство Україна 

Всенародне опитування в день виборів: 43% українців схвалюють ідею Президента, 63% – вважають незаконною

Соціологічна група «Рейтинг» 20-21 жовтня провела опитування щодо динаміки ставлення до ініціативи опитування Президента. Результати зафіксували поступове зростання інтересу до цієї ініціативи.

Так, 70% респондентів знають, що президент Зеленський оголосив проведення всенародного опитування у день виборів 25 жовтня (35% заявили, що добре знають про це, 35% – щось чули). 29% нічого про це не знають. Відносно вищий рівень обізнаності про президентську ініціативу фіксується серед мешканців обласних центрів та Києва, старшого населення, виборців партії «Сила і честь», «Європейської солідарності», партії Шарія та «Свободи».

43% опитаних позитивно ставляться до ідеї Президента провести всенародне опитування у день виборів. 30% – нейтрально і 25% – негативно. Відносно гірше ставляться до цієї ідеї мешканці Києва та Галичини, старші опитані, виборці партії «Європейська солідарність». Позитивно цю ініціативу сприймають молодші опитані та симпатики партії «Слуга народу».

63% респондентів вважають ініціативу Президента законною. 23% – протилежної думки. Лише прихильники «Європейської солідарності» у своїй більшості вважають опитування президента незаконним. Виборці інших партій у своїй відносній більшості вважають опитування законним.

фото ілюстраційне

Перейти до вмісту