Ви тут:
Спорт Суспільство 

Українка з рекордом потрапила у ТОП-10 лондонського марафону

Українська легкоатлетка Дар’я Михайлова посіла 9-те місце у престижному Лондонському марафоні. Українка показала найкращий час у кар’єрі.

Як повідомляє Спорт 24, Михайлова подолала дистанцію за 2 години 27 хвилин і 29 секунд. Українка відстала від переможниці змагань, якою стала кенійка Брігід Косгейна, на 8 хвилин і 31 секунду.

Попередній найкращий результат в кар’єрі Михайлової – 2:28:15. З таким часом українська легкоатлетка подолала дистанцію у жовтні 2019 року у Білій Церкві. Вона також встановила рекорд серед усіх українок, які брали участь у марафоні в Лондоні.

Читайте також: полтавець переміг на напівмарафоні у Черкасах

Раніше найкращий результат на цьому марафоні показала у 2014 році Людмила Коваленко, яка посіла 9-те місце (2:31:31), а в далекому 1993 році Галина Жульєва теж була дев’ятою (2:41:50).
За словами Михайлової, погодні умови були жахливими. У столиці Англії дощило, тому спортсменам довелось бігти у дощовиках. На дистанції у Дар’ї був лише вибір – добігти до фінішу чи покинути дистанцію достроково.

Але українка з перших метрів старалась правильно розподілити свої сили по дистанції, щоб завершити гонку. 19-м спортсменам таки не вдалось добігти до кінця дистанції.

Перейти до вмісту