Ви тут:
Полтавщина Прес-релізи Суспільство 

Учні Новооржицької школи виграли грант на облаштування тенісного корту

Щороку агропромхолдинг «Астарта-Київ», благодійний фонд «Повір у себе» й Українська академія лідерства організовують проєкт «Підйом». Це триденний табір, де учні вчаться лідерству та проєктному менеджменту.

Вони створюють власні проєкти для покращення благоустрою свого села, селища чи ОТГ, навчальних закладів, закладів культури, спорту тощо. Захищають їх і отримують кошти для реалізації., повідомляють у ГО “Полтавщина Аграрна”.

— Третій рік поспіль учні Новооржицької школи перемагають у «Підйомі». Ми підтримуємо всі їхні ідеї та допомагаємо їх реалізовувати. Завдяки цьому проєкту школярі розкриваються та ще більше вірять у свої сили. Цього року діти вирішили зробити тенісний корт, — говорить фахівчиня з соціального партнерства Новооржицького цукрового заводу Тетяна Перхайло.

Цьогоріч через пандемію Covid-19 «Підйом» провели дистанційно. Переможці з Новооржицької школи не засмучуються, адже вони все одно отримали новий досвід і знайомства.

— Усі конференції проводили онлайн — у Zoom. Із презентацією проєкту нам допомагали куратори. Чому обрали саме тенісний корт? У нас навчається багато учнів, які б хотіли спробувати пограти в теніс, але місця не було, — ділиться учасниця «Підйому», учениця 10-го класу Яна Бабич. 

Переможці  «Підйому» раді результатам  і прагнуть якнайшвидше завершити роботи. Тоді зможуть тренуватися на новому майданчику. 

— У вересні почали облаштовувати корт. Учні 9-11-го класів допомогли прибрати територію, а педагоги та працівники цукрового заводу бетонували стовпи, ставили огорожу. Залишилося зробити розмітку. Зараз чекаємо замовлених ракеток, м’ячів і сітки, — говорить учасниця «Підйому», учениця 11-го класу Римма Саркісян. 

Школярі планують зробити платні абонементи для занять тенісом. За ці кошти надалі оновлюватимуть ракетки та м’ячі. Слідкуватиме за порядком на тенісному корті охорона школи. 

— Перед тим, як подали проєкт на «Підйом», провели опитування серед місцевих мешканців. І дорослі, і діти підтримали нашу ідею. Зараз усі чекають відкриття майданчика, — запевняє учасник «Підйому», учень 11-го класу Владислав Мороз. 

Педагоги Новооржицької школи підтримують бажання учнів брати участь у різноманітних конкурсах. Допомагають реалізовувати їхні ідеї та проєкти. Торік школярі теж перемогли в «Підйомі» й висадили яблуневий сад. 

— Завдяки таким проєктам, як «Підйом», діти стають активістами, лідерами. У їхніх очах з’являється запал. Вони відчувають значущість ідей, підтримку дорослих і ще більше хочуть працювати. Вдячна «Астарті-Київ» за гарний проєкт і втілення мрій учнів, — зазначає заступниця директора Новооржицької школи Олена Треущенко. 

Новооржицький цукровий завод постійно підтримує місцеву школу. Надає техніку, запчастини, паливно-мастильні матеріали. Підприємство відгукується на всі прохання керівництва навчального закладу. 

— Наша компанія веде соціально-відповідальний бізнес. Завжди на зв’язку з працівниками школи й учнями, а вони нас постійно вітають зі святами, організовують концерти. Упевнена, що співпраця триватиме й надалі, — переконує фахівчиня з соціального партнерства Новооржицького цукрового заводу Тетяна Перхайло.

Перейти до вмісту