Ви тут:
Полтавщина Прес-релізи Суспільство 

У Сенчі стартував екологічний проєкт

20 жовтня на території Сенчанської ОТГ Полтавської області відбулась презентація початку проєкту «Екологічна Стратегія Сенчі».

Фахівці Аналітичного Центру «Бюро економічних та соціальних досліджень» спільно з активом громади обговорили етапність, мету та завдання нового проєкту. Захід відбувся на свіжому повітрі з урахуванням всіх карантинних вимог. Про це повідомив керівник Аналітичного Центру «Бюро економічних та соціальних досліджень» Вадим Штефан.

В робочій зустрічі взяли участь голова Сенчанської громади Віктор Лисий, профільні фахівці з екології та проєктного менеджменту ОТГ, землеустрою, активна молодь. Керівник Аналітичного Центру «Бюро економічних та соціальних досліджень» Вадим Штефан представив план реалізації проєкту, його мету та завдання.

Під час зустрічі обговорили ключові питання та надали пропозиції щодо формування робочої групи проєкту. Планують, що до групи увійдуть фахівці проєкту, представники сільської ради, екологи, активісти, представники бізнесу, старостатів.

Мета презентованого проєкту – активізація участі мешканців Сенчанської об’єднаної територіальної громади у моніторингу, плануванні та реалізації екологічних заходів Стратегії Сенчанської ОТГ.

Результатом 10-місячного проєкту має стати напрацювання позитивних практик залучення мешканців громади до оновлення плану екологічних заходів діючої Стратегії громади. Урочистим та символічним початком проєкту стала посадка саджанця скельного ялівцю (блакитна стріла).

«Робочу зустріч ми закінчили символічним екологічним кроком – учасники спільно посадили декоративну рослину скельного ялівцю. Це початок проєкту. Попереду робота з екологами, активістами, мешканцями громади. Децентралізація має принести поліпшення екологічної складової життя громади», – зазначив Вадим Штефан.

Матеріал підготовлений Аналітичним Центром «Бюро економічних та соціальних досліджень» за фінансової підтримки Європейського Союзу та Міжнародного фонду «Відродження» в рамках грантового компоненту проєкту «EU4USociety». Зміст цієї публікації є виключною відповідальністю Аналітичного Центру «Бюро економічних та соціальних досліджень» і необов’язково відображає точку зору Європейського Союзу та Міжнародного фонду «Відродження».

 

Перейти до вмісту