Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Полтаві визначили школи-переможці екологічних заходів

Інспекція по контролю за благоустроєм, екологічним та санітарним станом міста визначила переможців екологічних заходів серед шкільних навчальних закладів освіти Полтави.

У приміщенні Центру професійного розвитку педагогічних працівників Полтавської міської ради конкурсними журі підбито підсумки конкурсу «Менше сміття-чисте в Полтаві життя» та міського етапу щорічної акції «Зелений паросток майбутнього» (операція «Чисте повір’я»). Заходи проведено відповідно до Положень про умови проведення конкурсу/акції, затверджених відповідними рішеннями Полтавської міської ради з травня по жовтень поточного року. Проведення екологічних заходів ускладнено необхідністю дотримання карантинних вимог сьогодення.

Як розповіли у Полтавській міськраді, мета конкурсу/акції – поліпшення стану довкілля, здійснення екологічного виховання, формування у юних громадян міста таких якостей, як почуття соціальної відповідальності, небайдужості, прагнення до активних дій з впорядкування і оздоровлення довкілля, розвитку навичок налагодження взаємодії із органами місцевого самоврядування і громадськими організаціями щодо розв’язання актуальних екологічних проблем міста.

Члени конкурсного журі аналізували і оцінювали роботи за основними критеріями, а саме: актуальність роботи, отриманий ефект після вжиття практичних заходів, наукова цінність, відповідність оформлення роботи вимогам оформлення звіту. Зверталась увага на важливість розробок з точки зору їх аналітичних, практичних, науково-дослідницьких характеристик.

Конкурс «Менше сміття-чисте в Полтаві життя» проводився вперше. Конкурсанти чітко розуміють напрями вирішення проблеми переробки та утилізації побутових відходів для міста з урахуванням досвіду країн ЄС. Створено декілька відеороликів та кольорових постерів щодо культури сортування сміття, зменшення його обсягів у закладах освіти та кожній родині. Відеоролики найближчим часом планується оприлюднити для ознайомлення широких верств населення.

Під час акції «Зелений паросток майбутнього» проведено роботи з впорядкування та озеленення шкільних територій, догляду за рослинами тощо.

Переможцями конкурсу «Менше сміття-чисте в Полтаві життя» визначено:

І місце – ЗОШ І-ІІІ ступенів № 9,

ІІ місце –ЗОШ № 27 та ЗОШ № 35,

ІІІ місце – ЗОШ № 8, ЗОШ №38, ЗОШ №26.

Переможцями цьогорічного міського етапу щорічної акції «Зелений паросток майбутнього» (операція «Чисте подвір’я») стали:

І місце – ЗОШ № 9,

ІІ місце – ЗОШ № 35 та ЗОШ № 38,

ІІІ місце – ЗОШ № 34, ЗОШ № 36, ЗОШ № 21 .

Учасники зазначених заходів нагороджуються дипломами Управління освіти і науки Полтавської міської ради, Інспекції по контролю за благоустроєм, екологічним та санітарним станом міста. Переможці отримають грошову винагороду за рахунок коштів міського фонду охорони навколишнього природного середовища, що передбачаються видатками у поточному році відповідно до Програми охорони довкілля в місті Полтава на 2017-2021 роки.

Перейти до вмісту