Ви тут:
Анонс Культура Полтавщина Суспільство 

У Полтаві презентують всесвітню кінокартину “Жінка”

10 жовтня у кінотеатрі РК “Колос” у Полтаві відбудеться презентація всесвітньої кінокартини “Жінка”.

У рамках кінопрем’єри проведуть зустріч з успішними і реалізованими полтавками, які надихають і заряджають енергією.

“Жінка” – це всесвітній проект, що надає голос 2000 жінкам у 50 різних країнах.

Початок о 16-й годині, зал №1.

Про фільм:

Це можливість пролити світло на несправедливість, якої зазнають жінки в усьому світі, та ще більша мета фільму – висвітлити внутрішню силу жінок та їхню здатність змінити світ попри всі труднощі на цьому шляху. У нову епоху, коли все більше чути голоси жінок, фільм намагається не тільки закликати до дотримання прав або загострити увагу на існуючих проблемах, але й шукати шлях їх вирішення і спробувати примирити представників обох
статей.

Героїні проекту діляться досвідом материнства, здобуття освіти, шлюбу і фінансової незалежності, говорять про менструацію і сексуальність. Тут ви почуєте голоси жінок, які вперше змогли поділитися своєю історією.

Більшу частину фільму складають історії від першої особи – сотні розповідей найрізноманітніших жінок від очільниць держав до королев краси, від водійок автобусу до фермерок з віддалених районів. Разом вони змальовують повноцінну картину того, що означає бути жінкою у сучасному світі. Крім самих інтерв’ю, деякі історії доповнені кадрами з повсякденного життя героїнь або великими (аж до тисячі) групами жінок.

Під час роботи над картиною режисери співпрацювали з різними митцями: фотографом Пітером Ліндбергом (щоб дослідити ставлення жінок до свого тіла) та учасниками танцювального колективу Bandaloop, чий метафоричний танець був покликаний показати силу жінок та їхню здатність підніматись у небо.

Перейти до вмісту