Ви тут:
Суспільство Україна 

У Національній поліції заявила про понад 2 тисячі порушень на виборах

Поліція зареєструвала 2,4 тисяч повідомлень про порушення під час проведення місцевих виборів. Виборці виносять і знищують бюлетені, намагаються пошкодити урни для голосування.

Про це йдеться на сайті відомства.

Про це в неділю, 25 жовтня, повідомив глава Національної поліції Ігор Клименко під час брифінгу за участю заступника міністра внутрішніх справ України Антона Геращенка і заступник глави Нацполіції Олександра Фацевіча, зазначається на сайті відомства.

“В цілому вибори проходять спокійно. Поліція поза політикою, захищає закон і виборче право громадян і не втручається у виборчий процес”, – наголосив під час брифінгу Антон Геращенко.

Як зазначив Ігор Клименко, поліція працює в штатному режимі і за станом на 15:00 було зареєстровано 2,4 тисяч заяв і повідомлень, пов’язаних з виборчим процесом.

Читайте також: Станом на 13 годину на Полтавщині проголосували 16,6% виборців, – ЦВК

“Найбільше – в місті Києві, Київській і Дніпропетровській областях. Також складено 63 протоколи про вчинення адміністративних правопорушень. Найбільше – в Дніпропетровській, Полтавській, Херсонській та Чернігівській областях”, – заявив глава Нацполіції.

Він додав, що 41 адмінпротокол був складений за пошкодження, приховування, знищення виборчих бюлетенів. Правоохоронці зафіксували кілька десятків випадків, коли виборці намагалися свій бюлетень або винести з дільниці або пошкодити. Також громадяни намагалися пошкодити урни для голосування.

Перейти до вмісту