Ви тут:
Медицина Полтавщина Суспільство 

У лікарнях Кременчука буде збільшено потужності для проведення кисневої терапії хворим, – міськрада

Про це на засіданні штабу з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації розповів керівник управління охорони здоров’я міста Максим Середа. Наразі в місті активно працюють над реалізацією проєктів збільшення потужностей киснепостачання до палат і боксів, де перебувають хворі з пневмоніями та підозрами зараження на коронавірусну інфекцію.

Найбільшим із проєктів є той, що впроваджується в інфекційному відділенні лікарні «Кременчуцька», повідомляє пресслужба Кременчуцької міської ради.

В цьому відділенні планується встановити ємність промислових масштабів для збереження кисню,   що замінюватиме 150 балонів із киснем. Із цієї ємності можна буде ще і централізовано постачати кисень до хворих пацієнтів. Головний медик міста наголосив, що наразі завершується проєктувальні роботи, реалізовано ж  цей проєкт буде до кінця наступного місяця.

Читайте також: Для забезпечення лікарень Полтави киснем з Держбюджету надійшло 3 млн 710 тис. грн

Що стосується 1-ої міської лікарні, то в цьому медзакладі встановлені 2 кріоциліндри. Ще 1 додатковий, на  випадок нагальної необхідності,   буде взято в безоплатну оренду. У Першій міській лікарні в рамках проєкту збільшення потужностей киснепостачання заплановано додатково підвести 28 точок під`єднання кисню (на 4-ому поверсі). Другий і третій поверхи лікарні забезпечені точками централізованого постачання кисню. Окрім того, планується додатково придбати 38 кисневих концентраторів різної потужності для інтенсивної терапії та дитячої лікарні.  

На реалізацію проєктів збільшення потужностей киснепостачання будуть спрямовані кошти державного бюджету. Сума державної субвенції, що отримав Кременчук, становить більше 4 млн. грн.

Фото: Кременчуцька міськрада

Перейти до вмісту