Ви тут:
PROвсе Суспільство 

Скільки часу дітям можна проводити перед екраном, – пояснили лікарі

Дорослі і діти проводять все більше часу в комп’ютерах, планшетах і смартфонах через роботу, навчання, спілкування і розваг. Використання екрану протягом довгого часу може згубно вплинути на здоров’я і розвиток мозку у дітей, попереджають педіатри.

Поки не існує універсальної інструкції по кількості допустимого екранного часу для дорослих, проте лікарям вдалося скласти рекомендації для дітей до п’яти років. Наприклад, до 18 місяців немовлята взагалі не повинні дивитися в екран, пише ukrhealth.net

Дітям від 18 до 24 місяців дозволяється трохи користуватися гаджетами, проте слід обмежитися освітнім контентом, який дитина повинна дивитися обов’язково з батьками. Діти від двох до п’яти років можуть проводити перед екраном не більше однієї години в будні дні, відзначають лікарі, у вихідні – не більше трьох.

Щодо дозволеного екранного часу для дітей старше п’яти років у медиків немає однозначної думки. Однак всі вони згодні, що комп’ютери, планшети та інші пристрої не повинні шкодити психічному здоров’ю, заважати навчанню, спілкуванню з однолітками і сім’єю, фізичної активності і сну.

фото ілюстративне

Перейти до вмісту