Ви тут:
Полтавщина Спорт Суспільство 

Розпочинав у Полтаві: Хабіб Нурмагомедов переміг у 29 бої та оголосив про завершення кар’єри

Свій перший професійний бій легенда змішаних єдиноборств провів у Полтаві в 2008 році.

У суботу, 24 жовтня, головним боєм на UFC 254 стало протистояння Хабіб Нурмагомедов – Джастін Гейджі. Росіянин переміг ефектним прийомом у другому раунді.

Як повідомляє 24 канал, все закінчилося в другому раунді. Хабібу вдалося зробити трикутник, коли він ногами захопив голову суперника. Гейджі намагався вирватися з пастки, але зробити цього не вдалося. У підсумку американець здався.

Для Хабіба цей захист став третім. Він встановив рекорд в 29 перемог. І жодної поразки.

Після цього бою Хабіб Нурмагомедов заявив про завершення кар’єри в UFC.

«Я хочу сказати, що це був мій останній бій. Єдине, що я хочу – бути кращим незалежно від вагової категорії. Я це заслужив. 29-0 – жодної поразки. Я хочу сказати всім велике спасибі, – сказав Хабіб.

Окрім того він опублікував пост в Instagram, який присвятив своєму батькові.

“Коли Всевишній з тобою ні що тебе не зламає, абсолютно ніщо.
Спасибі Батько за все те, чому ти мене навчив в цьому житті, дай Аллах тобі найвищий щабель Рая”, – написав Хабіб.

Нагадаємо, що батько Хабіба Абдулманап Нурмагомедов помер 3 липня 2020 року на 58-му році життя. Він був заслуженим тренером Росії, старшим тренером збірної Дагестану з бойового самбо і виховав 18 чемпіонів світу.

Цікаво, що свій перший бій на професійному рівні Нурмагомедов провів у Полтаві. Сталося це 13 вересня 2008 року. Тоді він переміг азербайджанця Вусана Байрамова (2:20, задушливий прийом).

Народився 1988 року в селищі Сільді Цумадінського району (Дагестан). З дитинства тренувався під керівництвом батька, Абдулманапі Нурмагомедова, чемпіона України з самбо, та його брата, Нурмагомеда Нурмагомедова — чемпіона світу зі спортивного самбо 1992 року. Разом із Хабібом тренувався його двоюрідний брат Абубакар, майбутній чемпіон Дагестану й Росії з бойового самбо, який виступає в Лізі професійних бійців (англ. Professional Fighters League, раніше — англ. World Series of Fighting, WSOF) та виконує обов’язки секунданта Хабіба.

Після переїзду з рідного селища до Махачкали (2000 р.) Хабіб деякий час тренувався в заслуженого тренера Дагестану з дзюдо Джафара Джафарова та в Саїдахмета Магомедова — вільна боротьба. Потім знову повернувся до тренувань під керівництвом батька.
Виступаючи за клуб «Антарес-2000» (Полтава) та «Combat-DOBRO» (Київ), неодноразово намагався стати громадянином України, проте щоразу отримував відмову.

Перейти до вмісту