Ви тут:
Медицина Суспільство Україна 

Рішення про перепрофілювання медзакладів під COVID-19 приймається на місцевому рівні, – Ляшко

Визначення медичного закладу, який здатен надавати необхідну допомогу пацієнтам з COVID-19, відбувається на рівні органів місцевого самоврядування. Крім цього, ще на початку пандемії Міністерство охорони здоров’я доручило  керівникам областей визначити як мінімум один пологовий будинок у регіоні, який буде надавати медичну допомогу вагітним з коронавірусною хворобою.

Про це заявив заступник Міністра охорони здоров’я – Головний державий санітарний лікар України Віктор Ляшко.

Читайте також: Зеленський готовий випробувати на собі українську вакцину проти COVID-19

За його словами, наприклад, у Волинській області таким закладом було визначено комунальне підприємство «Луцький клінічний пологовий будинок». На сьогодні його завдання надавати акушерську допомогу населенню регіону, в тому числі вагітним з COVID-19.

Також регіонам було поставлено завдання окремо визначити багатопрофільні лікарні, які будуть повністю перепрофільовані під надання медичної допомоги іншим пацієнтам з коронавірусною хворобою. У такий спосіб, ті пацієнти, які окрім COVID-19, мають також інші патології – інфаркти, інсульти та інше, та потребують стаціонарного лікування, зможуть отримувати належну медичну допомогу.

Читайте також: Розпочинаються клінічні випробування української вакцини проти COVID-19, – Степанов

За інформацією МОЗ, для перепрофілювання місцевою владою було обрано Луцьку центральну районну лікарню, яка має 174 ліжка для надання багатопрофільної допомоги хворим.

Перейти до вмісту