Ви тут:
Суспільство Україна 

“Понад 100 кримчан залишаються у в’язницях під приводом нібито боротьби з тероризмом”, – Джапарова

Перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова детально поінформувала посла щодо численних порушень Росією прав людини на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим.

Про це повідомляє МЗС України.

Еміне Джапарова наголосила, що обшуки, арешти, довготривалі ув’язнення стали буденною реальністю в Криму.

“Понад 100 громадян України – більшість з яких кримські татари – залишаються у в’язницях під приводом нібито боротьби з тероризмом”, – зазначила вона.

Еміне Джапарова також акцентувала увагу мілітаризації Азовсько-Чорноморського регіону та перетворенню окупованого Криму на російську військову базу, що включає розвиток військової інфраструктури й військово-промислових об’єктів, збільшення кількості військовослужбовців. Вона також зупинилася на політиці активного переселення громадян Росії до окупованого Криму (колонізації).

Перша заступниця міністра повідомила про важливість дискусії в рамках пункту порядку денного 75-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН «Ситуація на тимчасово окупованих територіях України» та схвалення кримських резолюцій ГА ООН.

Еміне Джапарова подякувала австрійській стороні за підтримку суверенітету та територіальної цілісності України. Ґернот Пфандлер заявив, що позиція Австрії є чіткою – кордони не можуть перекроюватись, а Крим – це Україна.

Еміне Джапарова відзначила, що тема окупованих територій України повинна залишитися пріоритетною в міжнародній політиці та висловила сподівання, що Австрія та інші друзі України візьмуть участь у міжнародній Кримській платформі з метою спільних дій задля захисту прав кримчан та деокупації півострова.

Фото: МЗС

Перейти до вмісту