Ви тут:
Освіта Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Освітян Полтавщини привітали з професійним святом та вручили премії імені Антона Макаренка

Сьогодні у Полтавській облдержадміністрації відбулися урочистості з нагоди Дня працівників освіти. Кращим педагогам Полтавщини вручили грамоти ОДА та облради. Також нагородили переможців обласної премії імені Антона Макаренка.

“Немає, напевно, людини, яка б не поверталася подумки в часи, коли здобувала середню освіту в школі, згадує своїх вчителів, які з ним пройшли цей шлях. Саме вчителі закладають підґрунтя для людини. Коли навчаєте, ви віддаєте частину свого серця. Ми зараз живемо в часи реформ. Я пишаюся, що маємо висококласних вчителів. Ті виклики, з якими нам довелося зіткнутися (а це і пандемія), подолані: вчителі швидко переформатувалися і головне – не постраждав зміст. А це свідчить про те, що маємо дійсно високу якість освіти. Я не за чутками знаю, який це важкий шлях бути вчителем. Хочу побажати Вам миру, добра, злагоди в сім’ях”, – сказав голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов.

Від імені Полтавської обласної ради освітян привітали голова постійної комісії Полтавської обласної ради з питань освіти, науки та культури Сергій Шевчук та заступник голови постійної комісії Полтавської обласної ради з питань освіти, науки та культури Валерій Прядко.

“День працівника освіти – це наше професійне свято. Ми знаємо, що в Японії немає свята “День вчителя”. Там прийнято шанувати вчителя щодня та навіть вклонятися йому, вітаючись. Будемо, сподіватися, що найближчим часом Українська незалежна держава також належним чином оцінить нашу працю, наші труди. У наших з вами руках майбутнє країни. Головне завдання – зробити так, щоб ті, хто прийде після нас, підняли звання вчителя на ту висоту, на якій він є в тій же Японії”, – зазначив Сергій Шевчук.

“За 5 років каденції наша комісія відстоювала кожну школу, в тому числі і ті навчальні заклади, які належать громадам, не лише обласні заклади. Важливо, що ми зберегли та поповнили матеріальну базу. Одним із основних надбання, вважаю, є Програма національно-патріотичного виховання, яку ми започаткували у цьому скликанні. Вона сприяє вихованню справжніх українців, які люблять свою країну, і, зокрема, Полтавщину”, – сказав Валерій Прядко а побажав вчителям гарно відсвяткувати професійний день в колі колег та рідних.

Після вітального слова кращим педагогам області вручити почесні грамоти облдержадміністрації та облради. А переможці обласної премії імені Антона Макаренка також отримали сертифікати на 5 000 грн.

До речі, лауреатами цьогорічної Премії Полтавської обласної ради імені Антона Макаренка стали чотири педагоги:

у номінації “Загальноосвітні заклади” – Ольга Гурська – заступник директора з навчально-виховної роботи комунального закладу “Полтавська спеціалізована школа-інтернат спортивного профілю І-ІІІ ступенів Полтавської обласної ради”;

у номінації “Професійно-технічні заклади” – Василь Сулима – директор Вищого професійного гірничо-будівельного училища;

у номінації “Дошкільні заклади” – Ірина Платко – завідувач Потічанської філії І-ІІ ступенів з дошкільним підрозділом Опорного закладу “Решетилівський ліцей імені І.Л. Олійника Решетилівської міської ради”;

у номінації “Позашкільні установи” – Майя Бугрій – керівник гуртка Будинку дитячої творчості та юнацької творчості Котелевської районної ради.

Перейти до вмісту