Ви тут:
Медицина Полтавщина Суспільство 

Оплата праці медиків – для нас принципове питання, – Олег Синєгубов

На цьому наголосив, під час апаратної наради, голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов.

“Дякую всім лікарям, які зараз знаходяться на передовій боротьби з коронавірусом. Самі, мабуть, уже неодноразово перехворіли й продовжують допомагати іншим. Оплата праці медиків – для нас принципове питання. В області 64 медичні заклади отримують доплати за відповідною постановою уряду. 60 лікарень уже одержали гроші, 4 заклади після узгодження всіх технічних питань мають отримати кошти для зарплатні медперсоналу найближчим часом”, – сказав голова облдержадміністрації Олег Синєгубов.

Оплату чекають лікарі Кременчуцької, Лубенської, Полтавської дитячої лікарень та онкодиспансера.

Читайте також: Людям з підозрою на COVID-19 та контактним особам ПЛР-тести повинні робити безкоштовно, – Олег Синєгубов

За вересень 2020 року від Національної служби здоров’я України по пакету №33 (встановлення доплати до зарплати медичним працівникам, які надають медичну допомогу хворим на гостру респіраторну хворобу COVID-19) надійшло 45,6 мільйона гривень.

Директор Департаменту охорони здоров’я Полтавської ОДА Віктор Лисак розповів про забезпечення киснем ліжкомісць.

“51% усіх ліжок забезпечені киснем, ще 11% – кисневим концентратом. Передбачається додаткове розгортання ліжок із кисневою підтримкою до 80% від загального ліжкового фонду визначених закладів. Нині функціонує 436 ліжок із централізованою подачею кисню. Сьогодні ведемо перемовини з постачальником, щоб збільшити кількість точок для подачі кисню у лікарнях Миргорода, Лубен, Гадяча. І також доречно переходити на кріоциліндри”, – повідомив Віктор Лисак.

Читайте також: На Полтавщині зменшилась кількість людей, які безсимптомно хворіють на COVID-19, – Лисак

Базовий заклад комунальне підприємство “Полтавська обласна клінічна інфекційна лікарня Полтавської обласної ради” на лікування хворих на COVID-19 отримала з обласного бюджету 6,5 мільйона гривень для придбання лікарських засобів та ЗІЗ, а також 3,5 мільйона для придбання медичного обладнання. Також заклад отримав благодійну допомогу у вигляді медикаментів, медичного обладнання на загальну суму близько 40 мільйонів гривень.

Нагадаємо, у Полтавській області лабораторно підтвердили 243 випадки захворювання на коронавірус. З початку карантину в регіону на COVID-19 вже захворіли 4620 людей.

 

Перейти до вмісту