Ви тут:
PROвсе Суспільство 

Обов’язково ввімкнені фари восени: як не забувати це зробити

Починаючи з 1 жовтня і закінчуючи 1 травня, в Україні водії зобов’язані включати ближнє світло фар або денні ходові вогні під час руху поза населеними пунктами, задля зменшення кількості аварійних ситуацій у похмуру погоду.

З міркувань безпеки водіям продиктовано включати ближнє світло на заміській дорозі в осінньо-зимовий сезон. Автомобіль з увімкненим світлом краще помітний на дорозі в умовах слабкої освітленості, характерних для холодної пори, пише 24 канал.

За великим рахунком, це правило стосується тільки водіїв машин без DRL – денних ходових вогнів (ДХВ). І найголовніше для них при цьому – не забувати включати фари, коли автомобіль перетинає міську межу.

Однак, багато хто забуває це робити, що призводить як мінімум до штрафів з боку поліції. Тому варто користуватися різними методами.

Їздити з ввімкненими фарами увесь день

Деякі водії в осінньо-зимовий сезон їздять “з фарами” і в місті. В принципі це непогане рішення, яке може призвести, втім, до недозаряду акумулятора.

Встановити на автомобіль нештатні ДХВ

По-перше, це повинні бути фірмові вироби, що відповідають правилам ЄЕК ООН з яскравістю 400-800 кд і довговічними світлодіодами. А по-друге, українські ПДР вважають законними в такому випадку тільки штатні фари ближнього світла і тільки штатні ходові вогні.

Встановити в систему електрообладнання нескладний пристрій

Щоб не забути включати фари при виїзді за місто вдень, можна скористатися таким варіантом. Тоді він буде автоматично включати ближнє світло при двигуні, що працює.

Перейти до вмісту