Ви тут:
Полтавщина Прес-релізи Суспільство 

На Полтавщині учасників АТО/ООС навчають професії і знаходять їм роботу

Пирятинська районна філія Полтавського обласного центру зайнятості постійно працює з учасниками АТО/ООС. Так, Олександр Чичиньов звернувся до служби зайнятості за допомогою в пошуку роботи. Статус безробітного він отримав торік у грудні. Наприкінці вересня нинішнього року Олександр Анатолійович працевлаштований у ТОВ “ПКЗ-АГРО” на посаду електрослюсар (слюсар) черговий та з ремонту устаткування.

Про це розповіли у Полтавському обласному центрі зайнятості.

Клієнту служби зайнятості Дмитру Пономарьову запропонували участь в оплачуваних громадських роботах, чоловік погодився і відпрацював три місяці на громадських роботах.

Зараз Дмитро проходить навчання за професією «Тракторист-машиніст с/г виробництва категорії А1», після закінчення курсу (в листопаді 2020 року) буде працевлаштований за набутою професією.

Більшість учасників бойових дій в АТО/ООС, які перебували на обліку в Пирятинській районній філії, продовжують військову службу, підписавши контракти.

***

У 2020 році за сприяння служби зайнятості в компанію «ОНУР», що займається відновленням, розширенням і модернізацією автодоріг, зокрема в Чутівському районі, працевлаштовані 140 осіб.

У тому числі 4 учасника антитерористичної операції.

З березня поточного року на цьому підприємстві працює водієм автотранспортних засобів учасник АТО Станіслав Вакула. Хлопець говорить, що задоволений місцем роботи, адже має хороші умови праці та гідну заробітну плату, повідомляє Чутівська районна філія Полтавського обласного центру зайнятості.

***

До Миргородської міськрайонної Полтавського обласного центру зайнятості звернувся Олег Твердохліб, учасник АТО, з досвідом роботи машиністом екскаватора та слюсарем-ремонтником. Під час відвідувань безробітним філї визначені найбільш доцільні форми активної політики зайнятості, зокрема надання індивідуальних профорієнтаційних послуг, залучення клієнта до семінарів з техніки пошуку роботи, ознайомлення з вакансіями тощо.

Такі активні дії принесли результат. Минуло два місяці й Олега Івановича працевлаштували в ТОВ «Асфальтобетонний завод» на посаду машиніст екскаватора.

Також чоловік пройшов підвищення кваліфікації за навчальною програмою «Технології ремонтно-відновлювальних робіт на дорогах» на базі Полтавського Центру професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості.

Перейти до вмісту