Ви тут:
Суспільство Україна 

МЗС та ООН-Жінки розширюють співпрацю для забезпечення рівних прав чоловіків і жінок на дипломатичній службі України

Під час зустрічі з новопризначеною представницею ООН-Жінки в Україні Ерікою Квапіловою перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова відзначила важливу роль ООН-Жінки у проведенні у 2019 році аудиту забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків у системі органів дипломатичної служби України.

Про це повідомили в МЗС України.

Еміне Джапарова висловила сподівання на подальшу ефективну співпрацю з реалізації плану роботи щодо просування гендерної рівності та фемінізації дипломатичної служби України, який затверджений міністром Дмитром Кулебою. 

Пані Еріка Квапілова високо оцінила багаторічну співпрацю із зовнішньополітичним відомством та запевнила у подальшій підтримці та сприянні міністерству зі всього спектру питань гендерної проблематики.

Сторони обговорили актуальний стан приєднання України до міжнародних ініціатив: «Партнерства Біарріц» з утвердження гендерної рівності, Міжнародної коаліції за рівну оплату праці (EPIC), Коаліції дій для сприяння досягненню гендерної рівності.

Крім цього, сторони обговорили питання виконання Україною зобов’язань за міжнародними документами, зокрема, цьогорічне відзначення річниць Резолюції ГА ООН 1325 (2000) «Жінки.Мир.Безпека», Пекінської декларації та Платформи дій (Пекін+25) та організацію спільних заходів із їх відзначення. 

Пані Еріка Квапілова привітала зусилля України щодо заходів української сторони з протидії домашньому насильству, наголосивши, що підписання 21 вересня Володимиром Зеленським Указу №398/2020 «Про невідкладні заходи із запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі, захисту прав осіб, які постраждали від такого насильства» є свідченням дієвих кроків на найвищому рівні у цій сфері. 

Вона також висловила сподівання на ратифікацію Конвенції Ради Європи «Про запобігання домашньому насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу з цими явищами» (Стамбульська Конвенція).

Фото: МЗС

Перейти до вмісту