Ви тут:
Надзвичайні ситуації Суспільство Україна 

Масштабні пожежі на Луганщині: зросла кількість загиблих, рятувальники залучили авіацію

На 12:30 1 жовтня на місці гасіння пожеж у Луганській області працює авіація: 2 літаки АН-32П та 2 вертольоти ДСНС. Всього до гасіння залучено 1 247 чоловік та 209 одиниць техніки.

Про це повідомили ДСНС України.

Внаслідок пожеж загинуло 9 осіб  та госпіталізовано 14 осіб.

Найбільш складна обстановка склалася вздовж лінії розмежування від Станиці-Луганської до Сєверодонецька, де лісові пожежі набули загрозливого характеру для 22 населених пунктів (Болотинне, Станиця-Луганська, Вільхова, Малинове, Піщане, Нижньотепле, Артема, Геївка, Лобачеве, Трьохізбенка, Кряківка, Капітанове, Муратове, Осколонівка, Боброве, Борівське, Воронове, Сиротине, Метьолкіне, Сєверодонецьк, Байдівка, Половинкине).

За оперативними даними вогнем пошкоджено орієнтовно 250 будівель (Воронове -70, Сиротино -64, Метьолкіне -30, Муратове – 26, Капітанове -20, Осколонівка – 20, Кряківка – 2, Трьохізбенка – 2).

Читайте також: На Луганщині, з епіцентрів пожеж спровокованих окупантами РФ, евакуювали майже тисячу людей, – штаб ООС

Евакуйовано 120 чоловік, у тому числі із: сіл Муратове – 35 осіб (розміщено в смт Новойдар у школі та лікарні), Воронове – 40, Сиротине – 25, Осколонівка – 20 (евакуйовані із трьох сіл розміщено в м. Сєверодонецьк).

Пожежі на заводі антисептиків (зберігається 30 тон спирту) та на хлораторній насосної станції ліквідовано (зберігається 280 кг хлору).

За попередніми оцінками орієнтовна площа пройдена вогнем усіх 6 осередків складає близько 9,3 тис. гектарів.

За прогнозом Укргідрометцентру на території Луганської області з 1 по 5 жовтня буде спостерігатися малохмарна погода без опадів, 1 жовтня пориви вітру до 20 м/с, в інші дні вітер 3-12 м/с. Температура повітря вдень від 17 до 25 градусів.

Перейти до вмісту