Ви тут:
Суспільство 

Крок до глобального інтернету: SpaceX запускає чергову групу супутників Starlink

Компанія Ілона Маска SpaceX запланувала 5 жовтня здійснити запуск 13-ої місії Starlink з черговою партією інтернет-супутників, який раніше декілька разів переносили через погану погоду.

Як повідомляє SpaceX, 5 жовтня о 7:51 a.m. EDT (14:51 за Києвом) повинен відбутися запуск 13-ої місії Starlink. Ракета-носій Falcon 9, перший ступінь якої раніше вже двічі використовувалася в 2020 році, доставить на орбіту Землі чергові 60 інтернет-супутників системи Starlink.

Стартувати Falcon 9 буде з комплексу LC-39A Космічного центру Кеннеді у штаті Флорида, а через 9 хвилин після запускубагаторазова частина ракети-носія повинна приземлиться на безпілотну платформу в Атлантичному океані.

Читайте також: SpaceX назвала дату запуску десятої партії супутників Starlink

Starlink — проект американської компанії SpaceX щодо розробки недорогої та високопродуктивної супутникової платформи для виготовлення супутників зв’язку та запусків великої їх кількості (сузір’я) у космос. Утворена таким чином нова система зв’язку зможе надавати доступ до широкосмугового (високошвидкісного) Інтернету у віддалених від комунікацій місцях. Першою компанія почне обслуговувати територію Канади та північ США (2020 рік).

Глобальне покриття Землі очікується у 2021 році. Всупереч поширеній думці, доступ до такого інтернету навряд чи буде безкоштовним (принаймні доведеться придбати так званий термінал користувача), адже зароблені на цьому кошти Ілон Маск планує витратити на розробку ракети Starship для польотів на Марс.

Перейти до вмісту