Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Карантин у Полтаві не посилюватимуть, – Шамота

Карантинні обмеження у Полтаві найближчим часом не посилюватимуть. 

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook секретар Полтавської міської ради Олександр Шамота.

На його думку, додаткові обмеження можуть поглибити соціальну та психологічну напругу в місті. Зараз транспорт і підприємства працюють у звичайному режимі.

Нагадаємо, з 19 жовтня, згідно карантинним зонуванням, Полтава перебуває у “червоній” зоні адаптивного карантину. 

Водночас, Олександр Шамота звернувся до полтавців із закликом мити й дезінфікувати руки, одягути маски у громадських місцях і траспорті. 

“Карантин у Полтаві не посилиться. Тому я вкотре прошу і закликаю: миття і дезінфекція рук – мастхев, маска в громадських місцях і транспорті — необхідність.  Утримайтесь від непотрібних контактів – зробіть, наприклад закупівлю продуктів на 3 дні чи тиждень, щоб не ходити в магазин щодня, сплатіть рахунки через інтернет-банкінг, щоб не стояти в чергах на пошті чи в банках. Пройдіть зупинку пішки, щоб не переповнювати транспорт”, – повідомив Олександр Шамота.

Нині у Полтаві продовжують працювати кафе і ресторани, дитячі садочки. У школярів розпочались осінні канікули, а вищі навчальні заклади перейшли на дистанційне навчання. Не працюють музеї, кінотеатри, бібліотеки. 

Нагадаємо, за останню добу у Полтаві зафіксували 189 випадків COVID-19

Втім, голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов раніше зазначав, якщо маршрутки у місті будуть переповнені, доведеться зупиняти рух громадського транспорту.

Перейти до вмісту