Ви тут:
Полтавщина Спорт Суспільство ТОП-новина 

Історичний успіх Полтавщини: «Кременчук» вперше став чемпіоном України з хокею

У Кременчуці відбувся вирішальний матч фінальної серії УХЛ.

Як розповіли в УХЛ, вперше в історії українського чемпіонату з хокею фінальна серія дісталася до сьомого матчу. Донбас і Кременчук влаштували круту зарубу, вигравши по три матчі на виїзді.
7-й поєдинок відбувся на льоду Кременчука.

Основний час завершився з рахунком 2:2. Донбас двічі виходив вперед, але господарі зуміли відігратися і перевести зустріч в додатковий час.

Читайте також: вперше за 97 років в матчі Кубка Стенлі було призначено 2 булліти

В овертаймі суперники не сиділи в обороні і обмінювалися моментами, а виграв Кременчук. Команда використовувала свій шанс в більшості і перемогла 3:2.

«Кременчук» – єдиний представник Полтавщини в УХЛ, вперше став чемпіоном України з хокею.

ХК «Кременчук» — хокейний клуб з м. Кременчука. Заснований 9 червня 2010 року. Виступає в Українській хокейній лізі України. Срібний призер чемпіонату України з хокею, переможець регулярного чемпіонату 2015. Домашні ігри проводить у Льодовій арені «Айсберг» (Кременчук).

10 вересня 2016 року ХК «Кременчук» стартував в Українській хокейній лізі. Кременчужани виграли регулярний чемпіонат, набравши 99 очок (82,5%) в 40 іграх. Стільки ж балів у «Донбасу», але за рахунок кращого показника в особистих зустрічах (13 очок проти 11) перше місце дісталося підопічним Олександра Савицького та Дмитра Підгурського. У півфіналі плей-офф команда з берегів Дніпра обіграла київський «Дженералз» в серії 4-0 (6: 2, 7: 0; 8: 1; 8: 1), а в драматичному фіналі УХЛ програли «Донбасу» в серії 2 4 (1: 3; 4: 3ОТ; 1: 3; 1: 2; 4: 1; 1: 2). ХК «Кременчук» вдруге в історії став володарем срібних медалей чемпіонату України.

Десять гравців кременчуцької команди зіграли на чемпіонаті світу 2017 року Києві: воротар – Едуард Захарченко, захисники – Дмитро Ігнатенко, Денис Ісаєнко, Володимир Варивода, нападники – Сергій Кузьмик, Артем Гніденко, Юрій Петранговський, Владислав Гаврик, Дмитро Чернишенко і Георгій Кіча.
Ну, і звичайно, не можна не згадати про вболівальників ХК «Кременчук», які більше всіх в УХЛ зробили виїзди на гостьові матчі команди, а також підтримали національну збірну України на чемпіонаті світу.
ХК «Кременчук» у 2017 році виграв чемпіонат і Кубок міста серед аматорів. У червні Кубок в Богуславі. За кременчужан виступали президент ХК «Кременчук» Сергій Мазур, генеральний менеджер Олександр Савицький, директор СК «Айсберг» Герман Десятников, технік по формі Володимир Олійник, доктор Олег Космінюк, інструктор з катання Юрій Яцуха, працівники СК «Айсберг» Лозовський Олександр, Грицан Володимир , Валерій Рижков і Ігор Лисун, дитячий тренер 2008-09 гр Андрій Смирнов.

У квітні 2018 року хокеїст клубу Гліб Кривошапкін виступив за Юніорську збірну України з хокею із шайбою (Перший дивізіон групи B). Він забив дві шайби у ворота австрійців (15 квітня, друга гра). Але був травмований на третій грі (усього п’ять зустрічей) проти команди Угорщини, через що не брав участь у інших поєдинка.

Перейти до вмісту