Ви тут:
Освіта Суспільство Україна 

Для освітян триває конкурс від “Вікіпедії”

Конкурс статей “Вікіпедія для школи” розпочався 20 жовтня і триватиме до 20 грудня 2020 року. У цей час вчителі (а також ті, хто раніше мав досвід роботи у школі або хоча б педагогічну освіту) мають змогу допомогти стати якіснішою та цікавішою найбільшій онлайн-енциклопедії українською мовою “Вікіпедія для школи”.

Можна створити нові або поліпшити статті на теми, які вивчають за шкільною програмою, повідомляє “Освіторія”.

Цього року можна працювати за такими 11 предметами: українська моваукраїнська літератураанглійська мова, зарубіжна літератураісторія Українивсесвітня історіягеографіяінформатикаматематикафізикамистецтво. Переможці, яких обере журі, отримають призи та дипломи. Нагородження орієнтовно планують на березень 2021 року.

На думку члена правління ГО “Вікімедіа Україна” Наталії Ластовець, в умовах дистанційного навчання особливо цінно, якщо з учнями діляться знаннями вчителі не лише зі своєї школи, а й з усієї України, якщо в них є джерело надійних та актуальних знань.

Статті мають відповідати правилам Вікіпедії (базуватися на авторитетних джерелах, не містити дослівно скопійованих частин публікацій, бути академічними, дотримуватися нейтральної точки зору тощо).

Досвід минулого року продемонстрував, що найбільше вчителі проявляли активність у розділах “Інформатика”, “Фізика” та “Всесвітня історія”. Загалом на конкурс було подано 230 нових і поліпшених статей. Завдяки педагогам до енциклопедії додали приблизно 300 тисяч слів.

Учасники мають зареєструватися у Вікіпедії. Заповнити анкету для участі в конкурсі. Детальна інформація за посиланням.

Перейти до вмісту