Ви тут:
здоров’я Медицина Суспільство 

Через коронакризу боротьба проти туберкульозу опиняється під загрозою, – ООН

До пандемії COVID-19 багато країн покращували свої показники у сфері боротьби з туберкульозом, але у ВООЗ вважають, що цьогоріч у зв’язку з коронакризою вони не покращаться, боротьба проти туберкульозу опиняється під загрозою.

Про це повідомили в ООН, передає Еспресо.

“Як і раніше, не всі мають рівний доступ до своєчасної діагностики та ефективного лікування туберкульозу. Необхідно докласти більше зусиль, щоб домогтися цілей, поставлених на 2022 рік”, – заявив глава ВООЗ Тедрос Адханом Гебреісус.

Так, відповідно до інформації ВООЗ, у 2019 році 1,4 мільйона людей померли від хвороб, пов’язаних з туберкульозом. З 10 мільйонів осіб, які заразилися цією інфекцією за звітний період, у 3 мільйонів випадків діагноз або не був поставлений, або про нього не повідомили владі. При цьому, за останні 4 роки число заражень туберкульозом у світі знизилося на 9%, а смертей – на 14%.

Відзначається, що в більш небезпечній ситуації опинилися пацієнти зі стійкою до антибіотиків формою туберкульозу. Їх кількість збільшилася за рік на 465 тисяч і лише 40% зі знову заражених отримують лікування. Зниження показників спостерігається й у сфері профілактики туберкульозу.

 

Перейти до вмісту