Ви тут:
Полтавщина Прес-релізи Суспільство 

Безробітних полтавців запрошують на безкоштовне навчання

Полтавщина має хороші результати з навчання безробітних на міжнародній освітній платформі Coursera. Успішно навчаються 406 активних учасників, які обрали 2029 курсів.

Станом на 23 жовтня 65 наших учасників вже завершили хоча б по одному курсу та отримали сертифікати за 204 курсами. Навчання успішно продовжують, але обрання курсів завершується. Про це повідомили у Полтавському обласному центрі зайнятості.

Вибирати безкоштовні для безробітних курси можна до 31 жовтня, а навчатися й отримати безкоштовні сертифікати можна до 31 грудня. Тому більшість учасників навчання робить собі «запаси» до Нового року – оптимальну кількість курсів, які будуть по силам.

Учасники найчастіше вибирали від 2 до 23 курсів. Одиниці обрали по одному курсу.

Учасник з міста Горішні Плавні Роман Л. вибрав 63 курси і успішно їх вивчає. Роман отримав найбільше сертифікатів серед учасників в Україні.

Типовою є ситуація, коли завершують один курс, отримують сертифікат і поспішають вибрати ще кілька курсів. Їх кількість залежить від професійних інтересів, знання англійської мови та бажання вчитися.

Дві учасниці, які направлені після семінарів Кременчуцького міськрайонного центру зайнятості, Катерина Т. і Аліса Н. щойно завершили по одному курсу і одразу обрали собі від 13 до 17 курсів. Такі «запаси» для навчання в Coursera викликають повагу адміністратора і показують зацікавленість Катерини і Аліси в професійному розвитку.

Є й проблемна сторона навчання. Всього було направлено 749 безробітних, з яких 109 створили на платформі свої акаунти для навчання, але курсів вибрати не змогли. Що робити у цьому випадку?

Тому всіх, хто з різних причин не вибрав курси для навчання, можуть активізуватися і не чекати 1 листопада, коли можна буде обирати лише ПЛАТНІ курси. Можна визначатися вже сьогодні, зробити собі «запас» курсів і спокійно вчитися БЕЗКОШТОВНО до 31 грудня 2020 року.

“Напишіть на електронну адресу адміністратора Coursera [email protected], вкажіть своє прізвище та і’мя англійською. І отримаєте оперативну допомогу з реєстрації та вибору курсів «про запас»”,- радять в центрі зайнятості.

фото ілюстраційне

Перейти до вмісту