Ви тут:
Полтавщина Прес-релізи Суспільство 

Асоціація закликає керівників громад допомогти зберегти мережу автостанцій на Полтавщині

20 жовтня за ініціативи голови Полтавської обласної ради, голови обласної асоціації органів місцевого самоврядування Олександра Біленького відбулася онлайн нарада із головами міст та ОТГ, на якій обговорювали важливе питання для мешканців Полтавщини — як зберегти в області мережу автостанцій.

Про це повідомляє Асоціація “Полтавська обласна асоціація органів місцевого самоврядування”.

“Внаслідок пандемії коронавірусу, коли три місяці в області взагалі не здійснювалися регулярні перевезення, а нині значно скоротився пасажиропотік, автостанції Полтавщини фактично поставлені на межу виживання. Їх власник — товариство “Полтаваавтотранс” відзначає, що доходи навіть 9 прибуткових станцій знизилися до критичного рівня, натомість підприємство витрачає власні кошти, щоб виплачувати заробітну плату співробітникам та обслуговувати мережу. Проте, робити це повноцінно і надалі вже просто не має фінансових ресурсів”, – зазначив виконавчий директор Полтавської обласної асоціації органів місцевого самоврядування Володимир Микійчук.

За словами директора підприємства Сергія Бутка, нині в області діє 33 автостанції, більша частина із яких навіть в нормальний для економіки час — збиткові. Саме тому товариство “Полтававтотранс” змушене шукати підтримки в органів місцевого самоврядування.

“В області діє відповідна програма підтримки автотранспорту. Потрібно також долучити до вирішення проблеми можливості місцевих бюджетів та громад. Адже мешканці міст та сіл Полтавщини мають отримувати якісні послуги”, – вважає Володимир Микійчук.

На нараді, в якій також взяв участь в.о. начальника управління інфраструктури та цифрової трансформації Сергій Марчишинець, спільно із керівниками громад шукали вихід із ситуації. На думку учасників, критично важливо підставити плече допомоги підприємству, аби не допустити зупинки пасажироперевезень в області. І місцеві керівники, які зацікавлені в тому, щоб їхні мешканці могли безперешкодно дістатися до обласного центру чи в інші населенні пункти Полтавщини, також мають долучитися до розв’язання цієї важливої проблеми.

Фото: Facebook

Перейти до вмісту