Ви тут:
PROвсе Суспільство 

5 простих кроків для схуднення в зрілому віці, – назвали дослідники

«Для схуднення і підтримки свого тіла та організму в нормі потрібні досить великі зміни, але невеликі кроки – це шлях, щоб почати», – говорить співавтор дослідження Джеймс Хілл, завідувач кафедри дієтології Університету Алабами в Бірмінгемі.

Часто, пояснює він, «люди роблять щось драматичне, чого не можна підтримувати. Але маленькі кроки допоможуть вам рухатися в правильному напрямку». Більш того, згідно з дослідженням, опублікованим в журналі Cell Metabolism, втрата всього 5 відсотків ваги тіла суттєво знижує ризик таких захворювань, як діабет 2 типу та ішемічна хвороба серця.

Про це пише Жіночий світ.

Додайте додаткові 500 кроків

«Замість того, щоб завантажувати додаток для крокоміра і зациклюватися на введенні кроків, просто скажіть собі, що ви збираєтеся додавати близько 500 кроків, або приблизно чверть милі, до своєї повсякденної активності кожного тижня», – пропонує Памела Пік, доктор медицини, доцент в Університеті Меріленда.

Залиш кілька шматочків на тарілці

Зробіть усвідомлений вибір і залиште на тарілці кілька шматочків їжі», – говорить Хілл. Поки ви це робите, подавайте собі тарілку меншого розміру. Згідно з дослідженням Кокранівської бази даних систематичних оглядів, це може скоротити приблизно 280 калорій щодня.
Відмовтеся від солодких газованих напоїв

Спробуйте замінити безалкогольні напої настояною водою: просто киньте в воду фрукти або ягоди, наприклад, вишню або персики.

Виконуйте базові вправи з власною вагою

Прості рухи, такі як присідання і віджимання, – це простий спосіб наростити м’язи, що прискорюють метаболізм, в домашніх умовах за лічені хвилини.

фото ілюстраційне

Перейти до вмісту