Ви тут:
PROвсе Суспільство 

Які продукти категорично не можна поєднувати, – розповів шеф-кухар

Щоб уникнути проблем з травленням, важливо правильно поєднувати продукти. Які продукти краще вживати окремо. Багато звичні продукти, що вживаються разом, можуть привести до відчуття тяжкості в шлунку, печії і інших неприємних відчуттів, повідомляє greenpost.ua

Від яких поєднань краще відмовитися, розповів відомий шеф-кухар Володимир Павлов.

“Найпоширеніша страва – м’ясо з картоплею. Але крохмалиста картопля не дуже поєднується з тваринним білком м’яса, тому викликає бродіння в шлунку. Також краще м’ясо не поєднувати з борошняними виробами. Коли ви їсте м’ясо з тістом, це сильно сприяє набору ваги, після цього відчувається тяжкість, тому що поєднання тваринного білка і повільних вуглеводів складно і повільно засвоюється організмом “, – сказав він.

Поєднання м’яса і фруктів також принесе дискомфорт.

“Фрукти краще їсти мінімум хвилин за 15-20 до споживання м’яса або через дві-три години після їжі. Гарячі страви перетравлюються набагато довше, ніж фрукти, які починають бродити в шлунку вже хвилин через 15. Найращий тандем – це м’ясо і овочі”, – зазначив шеф-кухар.

Не з усіма продуктами поєднуються і томати.

“Найпопулярніше поєднання з томатами – сир, всіма улюблені моцарелла або фета з помідорами чері, але це не дуже корисно. Союз томатів і сирів викликає підвищене відкладення солей. У томатах є певна кислота, вона вступає в реакцію з кальцієм, яким багатий сир, тому їх краще розводити”, – розповів Володимир Павлов.

Унікальний сезонний продукт, який не можна взагалі ні з чим поєднувати, – диня, додав шеф-кухар.

Нагадаємо, низькокалорійні знежирені, корисні — здається, дієтичні продукти це просто порятунок для всіх, хто стежить за вагою і здоров’ям. Але це не так: серед них зустрічаються справжні перевертні, які не тільки заважають худнути, а й шкодять здоров’ю.

фото ілюстраційне

Перейти до вмісту