Ви тут:
Спорт Суспільство 

Визначилися команди фінальної серії НБА

У Реюньоне (США) на стадіоні «І-Ес-Пі-Ен Вайд Ворлд оф Спортс Арена» завершився 6-й матч фінальної серії Східної конференції плей-офф НБА між «Майамі Хіт» і «Бостон Селтікс».

Як повідомляє Футбол, перемогу в матчі здобули номінальні господарі паркету з рахунком 125:113 і вийшли у фінал НБА.

«Майамі» здобули перемогу в серії з рахунком 4:2. Найзначніший внесок в перемогу «Майамі» вніс центровий Едріс Адебайо, який оформив дабл-дабл з 32 очок, 14 підбирань і 5 передач.

Кращу результативність в складі «Бостона» продемонстрував легкий форвард Джейла Браун – 26 очок, 8 підбирань і 4 передачі. Єдиний дабл-дабл на рахунку форварда Джейсона Тейтум (24 очка, 7 підбирань і 11 передач).

Читайте також: визначились суперники Дніпра по груповому раунду Кубка Європи ФІБА

Національна баскетбольна асоціація (НБА; англ. National Basketball Association, NBA) — чоловіча професіональна баскетбольна ліга Північної Америки, зокрема США та Канади. Входить в четвірку головних професійних ліг (разом з НХЛ, НФЛ та ГБЛ). Була заснована у 1946 році, як Баскетбольна Асоціація Америки; перейменування в НБА відбулося після об’єднання з Національною Баскетбольною Лігою.

Станом на початок сезону 2011-12 в склад Асоціації входять 30 команд, котрі поділені на Східну та Західну конференції за географічною ознакою. Кожна з цих конференцій поділяється на три дивізіони по п’ять команд у кожному. Протягом регулярного сезону кожна з команд проводить 82 гри (якщо сезон не було з певних причин скорочено), за результатами яких 8 найкращих команд кожної конференції потрапляють у плей-оф. У плей-оф команди грають за олімпійською системою, у кожному колі боротьба триває до 4 перемог однієї з команд. Чемпіони конференцій зустрічаються між собою в головному фіналі, і в серії до чотирьох перемог визначають чемпіона НБА.

Перейти до вмісту