Ви тут:
Спорт Суспільство 

Визначилися чемпіони України з петанку

19-20 вересня у Львові відбувся Чемпіонат України з петанку.

Про це розповіли у Спортивному комітеті України.

У чоловічих триплетах участь взяли спортсмени з Копачинець, Мукачева, Ужгорода, Львова, Івано-Франківська, Києва, Черкас, Харкова та Ніжина. Загалом зіграли 4 відбіркові кола, далі 8 кращих команд грали за олімпійською системою навиліт.

В результаті чемпіоном України стала команда з Київського петанк-клубу у складі Маріо Презутті, Олександр Заломакін та Дмитро Бугай, які вибороли путівку на Чемпіонат світу 2021 у Швейцарії. Срібло змагання дісталося Юрію Іваськевичу, Олександру Рослову та Олександру Трушу, а бронзу здобули Іван Паламарчук, Олег Ступар, Любомир Ступар та Микола Дудюк.

Петанк (фр. pétanque) — один з різновидів боулзу, метою якого є, стоячи всередині кола (обома ногами торкаючись землі), кинути порожнисті металеві кулі якомога ближче до маленької дерев’яної кулі (cochonnet, piglet, bouchon, le petit — кошонет, поросятко, паця, джек, бушон, корок, малесенький). Цю гру, як правило, грають на твердому ґрунті або гравії, але можна також грати на траві, піску тощо. Гра подібна до бочче і боулзу.

Перейти до вмісту