Ви тут:
Суспільство Україна 

Відсутність обладнання для нових приймальних відділень та не використані кошти для боротьби з COVID-19, – Зеленський вимагає пояснень від МОЗ

Президент України Володимир Зеленський провів селекторну нараду з представниками Уряду, щоб перевірити виконання заходів із забезпечення медичної галузі всім необхідним для протидії COVID-19 та актуалізації протиепідемічних дій.

Президент звернувся до Міністра охорони здоров’я Максима Степанова з вимогою пояснити, чому досі не витрачено 100 мільйонів гривень, передбачених у бюджеті на закупівлю апаратів штучної вентиляції легень, повідомляють в Офісі Президента.

Крім того, з 2,9 мільярда гривень, які були виділені на забезпечення лабораторій МОЗ та закупівлю засобів індивідуального захисту, витрачено лише 514 мільйонів гривень.

«Вже у жовтні будуть готові перші 120 приймальних відділень із понад 200, які ми обіцяли. Відділення будуть, а техніки в них – ні», – сказав Зеленський.

Досі не придбано обладнання для приймальних відділень опорних лікарень, хоча на це було виділено 5,3 мільярда гривень бюджетних коштів.

Перейти до вмісту