У закладах освіти Пирятинського району впроваджують систему безпечності харчових продуктів
На базі харчоблоку Пирятинського ліцею провів практичне заняття щодо застосування системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках. У заході взяли участь представники закладів освіти Пирятинської ОТГ.
Про це повідомили у ГУ Держпродспоживслужби у Полтавській області.
Під час навчання розглянули основні положеннями Закону України “Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів” і основи розробки та застосування програм – передумов, складання плану НАССР. Також обговорили питання забезпечення облаштування харчоблоків та їдалень для забезпечення належних умов харчування дітей.
“Введення НАССР необхідне для зниження ризиків, які пов’язані з харчовими продуктами та профілактикою харчових отруєнь серед споживачів. Одна з основних цілей упровадження системи НАССР – забезпечення безпеки харчової продукції та кормів на всіх етапах харчового ланцюга «від лану – до столу»”, – йдеться у повідомленні.
Тобто, система контролює безпечність харчових продуктів на всіх етапах від виробництва до реалізації. Це дозволить виявити загрозу на ранньому етапі та запобігти виробництву небезпечного продукту та, відповідно, потраплянню такого продукту до споживача.
Фото: Держпродспоживслужба