Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У полтавському житловому будинку шукають джерело забруднення невідомою хімічною речовиною

На сьогодні евакуаційні роботи в будинку по бульвару Нестерова, 18, корп. 1, роботу закінчили. Частина людей відселилася до родичів до виявлення і усунення джерела витоку речовини (попередньо це може бути сірчаний ангідрид). Також оперативно знайшли місця у готелях, але вночі люди відселятись не хотіли.

“Прийнято рішення про оперативну роботу на місці. ДСНС обробили підвали розчином, який має скраплити та осадити випари, прибрати запах. Паралельно відпрацювали з Полтавгазом – провели заміри. Метанових сполук не виявили, а значить ми виключили можливість витоку газу… Перевіримо всі комірчини в підвалах, шукатимемо джерело. По результатах вирішимо, як діяти далі”, – написав секретар Полтавської міської ради Олексан6др Шамота на своєму Telegram каналі.

Він також зауважив, що готелі готові прийняти людей. Тому наразі формують списки охочих тимчасово відселитись.

Читайте також: З полтавської багатоверхівки евакуювали людей через невідому хімічну речовину

До речі, коло будинку чергує поліція, яка забезпечуватиме правопорядок та стежитиме за цілісністю квартир і майна мешканців будинку.

Нагадаємо, 7 вересня, о 16:30 до Полтавської міської ради надійшов протокол лабораторних досліджень повітря в підвальних приміщеннях будинку по бульвару Нестерова, 18, корп. 1, з повідомленням про підозрілий запах у будівлі. У місті зібрали позачергове засідання ТЕБ і НС. Дослідження підтвердили наявність в повітрі невідомої хімічної речовини.

 

Перейти до вмісту